EwasHundkasse

EwasHundkasse

Endast det bästa är gott nog!

Färskfoder, närproducerat, av högsta kvalitet. Vovven beställer, vi levererar direkt hem till dig!

Välkommen till hemsidan

Höst

Juli-September 2017Posted by Ewa Ivarsson Sun, September 03, 2017 12:55:08
Nu skriver vi September.. just idag en kulen och kall dag, men denna månad brukar bjuda på underbara dagar, varma med mild sol. Vi hoppas på det i alla fall.

Sommaren har varit skön, lagom varm. Dustin har ställts ut och fått sitt första Cert, dessutom tränar vi inför nästa viltspårsprov.. något han verkligen gillar att göra, spåra alltså.

Nordic har tyvärr slutat med tillverkningen av sitt fina torkade hundgodis, detta då slakteriet inte hinner leverera i den omfattning som behövs för att tillverkningen skall tillmötesgå alla beställningar. Vi har ju vårt egent hundgodis som finns att köpa, med info om detta finna på hemsidan.

Välkomna till med era beställningar, utkörning pågår för fullt !
Dustin och Maurice med flock önskar en skön höst! smiley


  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post33

Semester

Juli-September 2017Posted by Ewa Ivarsson Thu, July 06, 2017 21:59:49
Tiden går fort när man har roligt sägs det. Svårt att tro att vi redan är i juli månad!

Nu är det dock så, och nu tar vi tar 3 veckors ledigt, där vi skall passa på att koppla av men också ägna oss åt att träna viltspår med vår Dustin samt umgås med goda vänner, två som fyrbenta.

Vi önskar alla våra fina kunder en underbar Sommar, väl mött igen 31 juli då vi börjar utkörningarna igen. Dustin har visserligen loggat ut men ni är mycket välkomna att maila in beställningar, han lovar att se till att de blir väl omhändertagna!smiley


  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post32

På resande fot

April 2017-Juni 2017Posted by Ewa Ivarsson Sat, April 22, 2017 16:52:58
Ibland reser vi utomlands, eller dit hundar inte kan följa med. Vi har haft underbara hundvakter, ingen nämnd och ingen glömd, men nu har dessa bytt jobb och blivit med valp, så inför vår Spanien resa i påskas behövde vi hitta något annat alternativ, gärna nära Arlanda.

Det känns ju alltid pirrigt att lämna bort våra juveler, och det gör vi ju inte till vem som helst. Efter lite letande hittade vi Miljasgården Hundhotell i Almunge, ringde dit och fick veta att de hade plats, dvs rum, men att de först ville att vi kom ut, med hundarna, för att få en uppfattning om stället och att hundarna fick "nosa in sig".

Vårt besök gav mersmak, tjejerna som tog emot talade om exakt hur vistelsen var upplagd, vi fick ett formulär att fylla i där allt om deras rutiner skulle skrivas ner, grabbarna fick gå runt i sitt rum, ja för detta är ju det unika, hundarna har eget rum, sängar, en liten TV, stora fönster, ljust och frächt, vi var helt hänförda, grabbarna med, de fann sig till ro mer eller mindre omgående.

En månad senare var det dags för vår avresa, grabbarna avlämnades, de skulle få ett eget instagramkonto så vi kunde följa dem dagligen och se vad de höll på med och hur de mådde, toppenidé.

Vistelsen för oss i Spanien blev extra revlig då vi hela tiden fick se hur bra de hade det.. vi kopplade av helt! Så har ni behov av duktig, engagerad och kunnig personal som älskar hundar och förstår deras behov, samt ser till att de som inackorderas får en upplevelse så nära deras egna rutiner som möjligt, kan jag varmt rekommendera detta utmörkta hundhotell. Länk och bilder ser ni också här.
http://miljagården.se/  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post31

Vårkänning

Januari-Mars 2017Posted by Ewa Ivarsson Sat, March 04, 2017 17:10:18
Idag skriver vi den 4e mars... snödropparna på vår slänt har visat sig lite försiktigt, tyvärr får de vänta lite till med att visa sig i sin fulla skönhet då snön yrt över vårt område idag.

EwasHundkasse kommer att börja sälja torkat från Nordic, håll utkik på hemsidan och FB där vi främst förmedlar nyheter. Vi kan varmt rekommendera detta torkade "godis", endast svenska råvaror, varsamt torkade i Nordics egen fabrik,inga tillsatser eller konserveringsmedel. Nyttigt och "smalt" tugg!

Nu hoppas vi vårens ankomst "på riktigt men innan dess laddar vi med gott, nyttigt foder åt våra fyrbenta vänner. Välkommna med era beställningar!
Nedan ser i exempel på torkat från Nordic, oxchips och oxlunga.
  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post30

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

December 2016Posted by Ewa Ivarsson Mon, December 12, 2016 13:01:47
.... julen närmar sig.. beställningar till julgodiset fortsätter komma in, tack för det, vår testpanel bestående av Dustin och Maurice har godkänt det!smiley

Vi har snart lagt vårt andra år med EwasHundkasse bakom oss. Vi är så tacksamma för ert förtroende att få leverera detta fina fodert till era hundar och att de mår så bra av det.Fördelen med Nordic hundfoder som vi ser det, är att källan till köttet är spårbar,det är svenskt, köttet ockulärbesiktigas innan infrysning, och inga onödiga tillsatser läggs, till. Man kan välja fritt att använda halvfodret, som vi gör, eller helfodret, ett tips är våra hamburgare som är utmärkta att ta med sig på resan.

Vi samarbetar också med Ekipage Balans, deras vitaminer är av bästa kvalitet och för hundar med "problem" (allergi, klåda, eksame,mjäll, dålig päls och pigmentering m.m) har forskning visat att av stor betydelse är C-,E och Avitamin, Biotin och Linolsyra (finns i vegetabiliska oljor, ej olivolja)"
Vitaminernas koncentration och sammansättning är anpassat till rekommendationer, baserade på forskningsresultat gjorda av Lena Zimmerman, Dr.Med.Sc.

EwasHundkasse tar julledigt från 21 december, men vi är tillbaka igen den 2a januari 2017.

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!smiley  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post29

James

December 2016Posted by Ewa Ivarsson Thu, December 01, 2016 22:08:33
en Grand Danois, är en av våra nya nöjda kunder, han är ny kund hos oss vill säga, men husse Robert har gett sina Grandisar Nordic i över 10 år!

Så här skriver Robert:

"Jag är inne på min sjätte Grandis, James är 2, 5 år gammal.
James har innan han kom till mig ätit torrfoder och det har varit jätteknepigt för honom, numera äter han sedan 2 månader tillbaka enbart färskfoder och mår utmärkt!

Jag är ingen valpmänniska, mina hundar har oftast kommit till mig av olika anledningar i åldersspannet 1 - 2 år. Min första GD kom till mig när han var 6 år och jag skulle "bara" passa honom en långhelg! Han blev kvar i 5 år....Det var ca 30 år sedan!

Jag har haft förmånen att flera av mina hundar har blivit äldre, över genomsnittet för GD. Min första blev 11 år och så har jag haft 2 som blev 10 år. Vidare en som blev 5 och en som blev 4. De två sista blev sjuka och jag var tvungen att ta bort dem.

Alla har i princip ätit färskfoder, som jag började med från första hunden.

GD är en ras som ofta drabbas av magomvridning, man kan nästan säga av 6 hundar drabbas minst 2 . Vad som är väldigt tydligt för mig: Av 6 hundar (so far) är siffran: 0!

Hur som helst kommer jag aldrig att ge mina hundar torrfoder, jag har gett mina hundar mat 3 ggr per dag för att inte ge så mycket varje gång till en ras som är predestinerad för magomvridning"

Vi är glada för en sådan fin ambassadör för detta utmärkta foder!

  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post28

Brittsommar!

Augusti-September 2016Posted by Ewa Ivarsson Sun, September 04, 2016 11:53:00
Vi har haft en underbar sommar..och den fortsätter.. solen skiner, milda vindar blåser, och vi laddar batterierna inför hösten!

Vi växer och efterfrågan ökar ständigt efter vårt foder, nu börjar vi även med att köra ut foder till norra Storstockholm!

Mycket händer inom hundvärlden, det forskas både om foder och den kognitiva förmågan hos vår bäste vän... de förstår ord inte bara tonfall!

http://perjensen.se/etologi/fran-forskningsfronten/vad-hundar-hor-nar-vi-prata.html¨

En trend som jag ser växa fram är den som förmänskligar hunden, den bjuds på kalas, glass, paket man kan abbonera på innehållande mer eller mindre lyckade tuggisar. Visst är det våra familjemedlemmar, dock ej barn eller människor, och de förstår inte allt detta som byggs upp ikring dem. Helt ärligt, en kram, en härlig promenad och en rolig aktivitet sett ur hundens perspektiv tror jag betyder mycket mer för hunden, och blir dessutom ofantligt mycket billigare.

Höstens fokus på våra hundar kommer ligga på att träna viltspår med Dustin, något han uppskattar enormt. Maurice, som ju är lite lugnare av sig, har alltid varit det, får vanligt spår, han tar det i sin takt och trivs med det. Viltspår har han testat, och även det fixade han fint!

Ha en fortsatt fin höst och hör av er om tankar och synpunkter om hur "Kassen" kan utvecklas för att ge er fortsatt bästa möjliga service.smiley


  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post27

Hopplöst fall?

Mars 2016Posted by Ewa Ivarsson Sun, March 06, 2016 15:17:56
Våren gäckar oss än, men ljuset är på väg.. det märks tydligt på våra morgonpromenader!smiley

Idag skall jag berätta om ett "hopplöst fall" .. en historia om vad tid, tålamod och kärlek till sin hund kan göra. Jag har ägarens, Ewass, tillstånd att skriva om "resan".

Jag blev kontaktad för ca 1 år sedan av Ewa, som hade en hund som led konstant av bölder, dålig mage, rasen Amerikansk Bulldog, 6 år gammal. De hade övertagit hunden från en familj som inte kunde ha honom kvar pga tidsbrist. Han var då 5 år gammal.

Han var känsligt för kyckling fick hon veta vid övertagandet, åt ett torrfoder av mindre känt märke.
För att göra en lång historia kort, trots otaliga foderbyten, kortisonbehandlingar och bad av hud, veterinärbesök, blev hunden inte bättre. Färskfoder hade testats, fungerade inte heller! Detta var dessutom Ewas första hund!

Jag tipsade henne, om att kontakta Standardt, innerst inne var även jag tveksam, hur skulle detta sluta, stackars hund och ägare, detta var ju inget värdigt liv för någon av dem.
Nåväl, i samråd och stöd av Standardt samt lite experimenterade jobbades denna "meny" fram, och Arvid, som hunden heter, är idag i stort sett besvärsfri, känslig ja men i övrigt frisk. Standardt sade till mig häromdagen att det finns inga "hopplösa fall", det krävs tid och tålamod, vilket matte och husse till Arvid verkligen uppvisat.

Här är ägarens egna ord om deras enastående insats!

"Vi har (med Standardts hjälp ) provat oss fram med både mängden och proportionerna.
Vi avvägde först om maten ska bestå av ris eller potatis men bestämde potatis och de hade ingenting emot det. Jag tänkte ju bryta allt gammalt och börja om på nytt.
I första skedet fick han 1200 g mat om dagen och då var det 400 g fisk och 600g potatis och 200 g morötter. Då vägde han 36 kg. var mager och sjuk sedan ett år.
Han var dock väldigt hungrig. Han fick det fördelat på 6 ggr.
Redan andra dagen med hemlagad mat blev bajset bra, men bölderna på huden försvann först efter två månader.
Successivt och långsamt har vi ökat till dagens portion som består av (tre dagars portion som vi fördelar i 12 burkar, och sista målet är störst):
1960 g potatis, 600 g morötter, 600g nöttfärs 12%, 1500 g torsk och 60 g ister. (tre dagars portion)
Till det: 8 tsk Laga mat, 2 tsk Immun, 1t sked nypon, och 2 tsk blodmjöl. - varje dag

När vi lagar hans mat så har vi några regler:
Först kokar vi morötter (ca 10 min) för de behöver mera tid och lägger i potatis som är skalade och fördelade - det kokas sen tillsammans i 40 -45 min beroende på potatissorten. Vi köper ekologiska hos en bonde som väljer stora och vi får bra pris - 7kr kilo. I två andra kastruller kokar vi var för sig fisk och köttfärs som jag köper och portionerar i 600 g påsar och fisken på Willys 4 x 400g (mycket vatten där så efter upptining är det 1500g) . Fisken kokas c:a 5 min när den är upptinad, Köttfärsen likaså, så den tappar röda färgen.
Sen mosar vi potatis och morötter tillsammans, lägger till resten, reder med vatten från både köttfärsen och fisken, häller ut överflödet men lämnar lite till slickande, och portionerar i småburkar. Det räcker till tre dagar.
Så vi lagar hans mat var tredje dag. Fick rutin i det, men det är mycket mat åt gången. Ibland blir det lite mera (man råkar få lite mera vatten från fisken, och då slickar han alla kastruller rena) Han älskar "lagamatdagen" då slickande av kastruller ingår i nöjet. "

Detta passar Arvid, inte alla hundar, men med detta inlägg vill jag försöka visa att det går att hjälpa ett sådant svårt fall, om man ger sig den på det. I detta fall hjälpte ju tyvärr inte heller alla veterinärbesök utan en kontakt med en kostrådgivare som har lång erfarenhet av detta med "mag/hud hundar" och en husse/matte som gjorde allt för sin hund!smiley

Heja Arvid!  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post26
Next »