EwasHundkasse

EwasHundkasse

Endast det bästa är gott nog!

Färskfoder, närproducerat, av högsta kvalitet. Vovven beställer, vi levererar direkt hem till dig!

Välkommen till hemsidan

Andra advent

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Sun, December 06, 2015 12:21:09
Igår var det ett år sedan hemsidan lanserades... tänk vad tiden går fort när man har roligt! Bloggandet har fått vara vilande, till skillnad mot "kassens" aktiviteter. Det har varit ett mycket givande år, med många nöjda och glada hundar som mått bra av detta förträffliga foder.

Vi ser fram emot nya utmaningar och samarbetspartners under det kommande året.
Viktigast för oss är att fodret gagnar hundarnas hälsa, därför fortsätter vi satsa på Nordic Hundfoder, då vi har stort förtroende för företagets kvalitetstänk.

Tack till alla hussar/mattar som visat sitt förtroende för oss.

Tack till alla, ingen nämnd och ingen glömd, som hjälpt till med hemsida, idéer och goda råd om foder!smiley

Stor tack till alla på Nordic för utmärkt samarbete!smiley

Vi önskar er alla en fin Andra Advent, någon snö är det inte tal om, så bilderna på Dustin och Maurice, fotade så fint av Erkki Alvenmod , får ge lite "snöstämning".smiley


  • Comments(1)//blogg.ewashundkasse.se/#post24

Eppi och Erra

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Wed, January 28, 2015 14:11:50
..... 10 veckor gamla schäfervalpar.. se så fint och förväntansfullt de sitter och väntar på god mat! Jättefina töser... går redan på valpkurs... skall bli kul att följa deras utveckling!
Tack Jasmine för trevlig pratstund och för att jag fick busa med "kunderna"!!smiley

  • Comments(1)//blogg.ewashundkasse.se/#post17

Tillverkning av torrfoder

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Sun, January 25, 2015 14:58:22
En liten film som visar hur det går till när man tillverkar torrfoder... intressant, minst sagt.

http://youtu.be/u2okPw_ok-I  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post16

Våra hundars mat!

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Thu, January 15, 2015 13:08:32

När maten är rätt, behövs ingen medicin, är den fel, hjälper ingen medicin.

Hippocrates

Detta är en liten fortsättning på föregående inlägg om foder.

Vår Maurice, nu 5 år, är ju uppfödd med torrfoder, redan när vi hämtade honom vid 12 veckors ålder var han dålig i magen.

Det kan ju hända alla valpar, så vi tänkte inte så mycket på det.. men eländet fortsatte, utöver återkommande diarréer fick han klåda och mjällig päls, hemska fisar och bajs som luktade huggorm.

Valparna i hans kull hade samma problem, de flesta i den stora kullen på 9, även andra uppfödare med andra raser erfor liknande problem... alla sponsrade av den stora torrfodertillverkaren, som till slut efter många anmälningar fick erkänna att de bytt VETET i fodret, detta hade orsakat alla dessa hundars bekymmer.

Nu är min uppfattning att spannmål är inget en hund lever av, men kan tillgodogöra sig näringen i den om den balanseras upp med det den är skapt till att äta, kött, hunden är ju defakto en allätare numer, men i grunden en karnivor. Innan torrisarnas tillkomst, i USA på femtiotalet, fick hundar överblivna matrester, allergi-, diet och bantningsfoder fanns inte på kartan.

När vår hund nr 2 kom till oss, Dustin, hade han ätit färskfoder sedan dag 10.. och uppfödarens önskan var att han skulle fortsätta med det.

Jag tog steget rakt av, Maurice lämnade torrisarna bakom sig, och när sedan Dustin kom till oss hade jag rutinen inne... Ingen av grabbarna har problem med mage, tänder eller fisar.. tål alla möjliga "extran" och har en enorm aptit.

Jag har roat mig med att kika på olika specialfoder, se bifogad fil, och även färskfoder, utöver det som redan nämns, jag fylls av förundran över att hundar skall äta av allt detta?

Många som ger torrisar hävdar ju att "hunden mår bra av det" och visst, de flesta överlever ju, de äter ju det annars dör de, men eftersom fler och fler upptäcker att deras hundar faktiskt inte är intresserade av mat och i många fall har problem med sin mag/päls hälsa och vikt väcks intresset för färskfoder.

Naturligtvis finns det bättre och sämre kvalité även in denna värld, det gäller att vara kritisk, påläst och undersökande...

Ämnet är laddat, stora pengar står på spel, men jag hävdar, back to basics, är OFTAST bäst för hunden.  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post15

Bagheera

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Fri, January 09, 2015 16:37:30
..... träffade jag idag, vilken härlig hund, hela 54 kilo.. så go, glad och social! Uppfödd på färskfoder och testar nu Nordic SP+. Dessa 10 korvar lär försvinna fort..

Som någon sade en gång: " Man skall vara snäll när man är stor"... och det är Bagheera!


  • Comments(1)//blogg.ewashundkasse.se/#post14

Foder

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Fri, January 09, 2015 16:33:54

... så fort denna vecka har gått... alla trevliga hundar med mattar/hussar jag har fått träffa! Kul att ni är nyfikna ni som vill prova, och välkomna alla nya kunder!

Om hundfoder kan man säga mycket, vilket jag också fått erfara under mina möten denna vecka. Min inställning är att alltid se till hundens bästa, det är det absolut primära för mig, sedan är jag ödmjuk inför de val människan gör åt sin fyrfotade vän. Jag hoppas dock att genom att dela med mig av min kunskap och erfarenhet få fler att våga och vilja ta steget till ett för hunden sundare liv när det gäller fodret. Jag inbillar mig att ett foder med detta innehåll är vad en hund BEHÖVER, medans det andra exemplet är något människan kokat ihop och döpt det till något "fint"...


Nordic SP+ innehåller:

Oxkött, Vom, Ångkokt Korn, Potatisfiber, Kalk, Oxblod, Vatten, Mineraler och Vitaminer


Ingredienser känt torrfoder, avsett för att få ned hunden i vikt:
With Chicken (minimum 20% kyckling, minimum 30 % kyckling och kalkon kombinerat): Mald majs, frystorkad kyckling- och kalkonprotein, sojamjöl, animaliskt fett, majsglutenmjöl, digestiv, linfrö, vegetabilisk olja, salt, tillsatt L-karnitin, L-lysinhydroklorid, kaliumklorid, kaliumcitrat, kalciumkarbonat, taurin, L-tryptofan, vitaminer och spårämnen. Naturligt konserverat med blandade tokoferoler, citronsyra och rosmarinsextrakt.

Detta innehåll kan man också läsa om som är en vanligt torrfoder som skall ges dagligen:

Fullkornsvete, torkat kycklingkött, animaliskt fett, köttbenmjöl, hydrolyserat animaliskt protein, sockerbetsfiber, ris, hemoglobinpulver, majs, äggulepulver, Profeed® (frukto-oligosackarid), mineraler, vitaminer.

Jag vill gärna VETA vad våra vänner får i sig... ovannämnda torrfoder exempel har en hel del, för mig, onödiga ingredienser med tanke på att hunden är först och främst köttätare, därtill är ju det ovannämnda manipulerat... färskfoder är ju just färskt...

Så här ser det ut hos oss när vi blandar ihop grabbarnas mat.. tar ca 5 minuter, som säkert ter sig långa för dem.. vi använder oss av halvfodret ox/vom plus Magnussons Blanda, tillsätter vitaminer och benmjöl, äggula 2 ggr per vecka..Grabbarna får alltid en liten extra tilldelning när maten blandats ihop...smaskens!

  • Comments(1)//blogg.ewashundkasse.se/#post13

God fortsättning!

Januari - December 2015Posted by Ewa Ivarsson Wed, January 07, 2015 09:05:42
Nu är vi igång... beställningarna poppar in.. många vovvar som vill prova på den goa maten.

Vi kör hela veckan ut.. raserna som får prova på denna vecka är finsk lapphund, collie och rottweiler!
Detta foder passar alla!smiley

Nu kör vi!


  • Comments(1)//blogg.ewashundkasse.se/#post12