EwasHundkasse

EwasHundkasse

Endast det bästa är gott nog!

Färskfoder, närproducerat, av högsta kvalitet. Vovven beställer, vi levererar direkt hem till dig!

Välkommen till hemsidan

Nyheter

Februari 2016Posted by Ewa Ivarsson Mon, February 08, 2016 21:46:54
....så är vi inne i februari redan... jul och nyår kom och gick, många glada minnen, goa hundar som fick sitt foder i tid, tack Nordic för att ni alltid gör vad ni kan för att se till att fodret kommer till vårt lager, ibland med mycket kort varsel!

Kycklingen har utgått ur vårt sortiment, nedan ser ni varför, texten är Nordics. Det känns tryggt att veta att Nordic har ett stort kvalitetstänk, hundarnas väl och ve sätts främst.

"Efter noggrant övervägande har vi på Nordic Hundfoder bestämt oss för att helt sluta med försäljning av kycklingprodukter.

Det senaste larmet om ESBL-bakterier blev helt enkelt droppen.
Utöver ESBL-larmet är det idag svårt att använda kyckling som protein. Det går sällan att få tag på kycklingprodukter som inte innehåller spår av antibiotika eller tillväxthormoner – det är dessutom bristvara på svenskt kycklingkött då allt mer av kycklingens delar går till humanföda.

Vi har sedan början haft som regel att inte använda oss av näbbar, klor och/eller fjädrar i våra kycklingprodukter, men tyvärr går det snart inte att få tag på annat.
Vi kommer givetvis sälja slut på vårt lager!

Om någon radikal förändring skulle ske i framtiden – som innebär att kycklingen uppfyller våra kvalitetskrav, kommer vi ta upp produktionen igen"


Vi har även ställt upp på intervju.... snart kommer den publiceras, håll utkik på vår hemsida.

Mycket har skrivits om hundar och allergier, diverse orsaker nämns som eventuella "bovar".. därför var det extra roligt att höra intervjun med professorn Agnes Wold i fredagens "Skavlan" där bl.a. risken med torrfoder nämndes. Intervjun kan ses på Svt Play, rekommenderas varmt!

http://www.svtplay.se/klipp/6326631/agnes-wold-klart-du-kan-ha-hunden-i-sangen

Vi ser framemot vårens ankomst, dagarna blir längre och ljusare, så skönt.

Vi önskar nya och gamla "nordic annvändare" en fin vår, den är snart här!smiley


  • Comments(0)//blogg.ewashundkasse.se/#post25